Raahaa kuva tähän

Kuvateksti

Pinja Nuñez esiintyy säännöllisesti eri kamarimusiikkikokoonpanoissa ja on konsertoinut Suomen lisäksi Euroopassa, USAssa, Venäjällä ja Japanissa. Nuñezin soitintekninen repertuaari on laaja ulottuen klassisen ja romantiikan ajan traditionaalisesta ohjelmistosta kantaesityksiin ja omiin sovituksiin. Nykymusiikin parissa hän on saanut työskennellä muun muassa kamariyhtye Uusinnan riveissä.

Vuodesta 2016 Nuñez on valmistanut taiteellista tohtorintutkintoaan Sibelius-Akatemian Docmus-tohtorikoulussa. Tohtorityössäänhän tutkii taiteen ja sitä ympäröivän yhteiskunnan suhdetta ja vuorovaikutusta sekä performatiivisuuden poliittisuutta erityisesti esiintyvän taiteilijan näkökulmasta.

Orkesterimuusikkona Nuñez on toiminut Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin Kaupunginorkesterissa, Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, Stockholm Kungliga Filharmonikeissa sekä Tampere Filharmoniassa.

Nuñezin tärkeimpiä opettajia ovat olleet Heikki Pekkarinen (1992-2002), Marko Ylönen (2002- 2009), Risto Poutanen (2009-2013), Sennu Laine (2015-) sekä Kati Raitinen (2016 -). Sellonsoiton opintojen lisäksi Nuñez on suorittanut sovitusopintoja säveltäjä Matthew Whittalin johdolla (2017- 2019).

Nuñezin taiteellista toimintaa ovat tukeneet muun muassa Suomen Kulttuurirahasto, Wihurin rahasto, Paulon Säätiö, Wegelius säätiö ja Kordelinin säätiö.